Ватрушки

Складові:

  • Борошно – 700 гр
  • Молоко – 300 мл
  • Яйця – 3 шт
  • Сухі дріжджі – 4 ч.л.
  • Маргарин – 40 г
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – щіпка

Для начинки:

  • Сир – 600 г
  • Цукор – 1 стакан
  • Ізюм – 1 стакан
  • Яєчний жовток – 1 шт

Приготування:

Молоко нагрійте на слабкому вогні. Додайте сухі дріжджі, цукор і просіяне борошно. Поставте опару в тепле місце на 15 хвилин для реакції. Яйця збийте з цукром до легкої піни. З’єднайте опару, сіль, розтоплений маргарин і збиті яйця. Частинами всипати борошно, замішують тісто 5-7 хвилин. Накрийте рушником і поставте «відпочивати» в тепле місце на 1,5 години. Три рази обминають тісто, щоб випустити вуглекислий газ. Надлишок вуглекислоти робить тісто плоским.

Начинка. Ізюм залийте гарячою водою, залиште на 7-10 хвилин для набухання, процідіть, просушіть паперовим рушником. Виделкою розімніть сир, яйце і цукор до однорідної консистенції. Додайте родзинки.

Порада: родзинки додавайте останнім – волога начинка розмочити ватрушки.

Готове тісто розділити на 2 частини, сформуйте ковбаску і розріжте на 5 частин. Кожній частині надайте форму кола. Деко застеліть пергаментом, змастіть рослинною олією і викладіть заготовки. Накрийте рушником і залиште на 15-20 хвилин. У кожній заготівлі зробіть поглиблення по центру і викладіть начинку. Краї ватрушки змастіть збитим жовтком. Випікайте 15 хвилин в духовці при 180 градусах.