Віденський шніцель з теплим картопляним салатом

Справжній австрійський обід з найпростіших продуктів. Головний гість столу – соковитий віденський шніцель із золотистою хрусткою скоринкою.

Складові:

  • Яловичина (товстий край) – 600 г
  • Яйця – 3 шт
  • Сметана – 150 мл
  • Панірувальні сухарі – 300 г
  • Сіль – 20 г
  • Чорний перець – 5 г
  • Сушений базилік – 3 г
  • Рослинна олія – ​​200 мл
  • Вершкове масло – 200 г
  • Борошно – 160 г

Для салату:

  • Картопля – 500 г
  • Яблучний оцет – 20 мл
  • Бекон – 100 г
  • Лук – 140 г
  • Мариновані огірки – 4 шт
  • Гірчиця в зернах – 30 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Рослинна олія – ​​50 мл
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

З батона зріжте скориночку і м’якоть натріть на дрібній тертці. Деко застеліть пергаментом, викладіть сухарі і відправте в духовку на 10 хвилин при 100 градусах. Остудіть і перетріть руками до однорідності.

Порада: щоб шніцель залишався ніжним після приготування, беріть сухарі грубого помелу (від 1 мм). Для приготування сухарів беріть білий вчорашній або позавчорашній батон – він швидше сохне, від чорного хліба шніцель буде кислим.

Вимийте і висушіть м’ясо. Наріжте на порційні шматки. Потім розріжте його, як книгу, розгорніть. Накрийте харчової плівкою і відбийте плоскою стороною молотка. По краю всього шніцеля зробіть надсечкі, щоб м’яса не деформувалося під час смаження.

Приготуйте льєзон: в мисці змішайте яйця, сметану, сіль, перець. Борошно змішайте з сіллю, перцем і сушеним базиліком. Притрусіть шніцель борошном, занурте в яйця зі сметаною, запаніруйте в сухарях. Перекладіть на пергамент і поставте в морозилку на 20 хвилин. Обсмажте шніцель на рослинно-вершкове масло на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Подавайте на великій тарілці, прикрасьте четвертинкою лимона, помідорами і зеленню.

Порада: заморозьте  за панірований  шніцель, щоб панірування не відвалилося під час смаження.

Австрійський картопляний салат. Відваріть картоплю, очистіть, наріжте шматочками.

Приготуйте заправку для салату: бекон і огірки наріжте дрібними кубиками, цибулю кільцями чверть. Бекон обсмажте на олії, додайте дрібно нарізану часник і огірки, через пару хвилин цибулю. Додайте гірчицю в зернах, сіль, перець, яблучний оцет, теплу картоплю. Томіть 5 хвилин на невеликому вогні під закритою кришкою.