
Віденський шніцель з теплим картопляним салатом
Приготування. Віденський шніцель з теплим картопляним салатом
Справжній австрійський обід з найпростіших продуктів. Головний гість столу – соковитий віденський шніцель із золотистою хрусткою скоринкою.
Складові:
- Яловичина (товстий край) – 600 г
- Яйця – 3 шт
- Сметана – 150 мл
- Панірувальні сухарі – 300 г
- Сіль – 20 г
- Чорний перець – 5 г
- Сушений базилік – 3 г
- Рослинна олія – 200 мл
- Вершкове масло – 200 г
- Борошно – 160 г
Для салату:
- Картопля – 500 г
- Яблучний оцет – 20 мл
- Бекон – 100 г
- Лук – 140 г
- Мариновані огірки – 4 шт
- Гірчиця в зернах – 30 г
- Часник – 1 зубчик
- Рослинна олія – 50 мл
- Сіль
- Перець
Приготування:
З батона зріжте скориночку і м’якоть натріть на дрібній тертці. Деко застеліть пергаментом, викладіть сухарі і відправте в духовку на 10 хвилин при 100 градусах. Остудіть і перетріть руками до однорідності.
Порада: щоб шніцель залишався ніжним після приготування, беріть сухарі грубого помелу (від 1 мм). Для приготування сухарів беріть білий вчорашній або позавчорашній батон – він швидше сохне, від чорного хліба шніцель буде кислим.
Вимийте і висушіть м’ясо. Наріжте на порційні шматки. Потім розріжте його, як книгу, розгорніть. Накрийте харчової плівкою і відбийте плоскою стороною молотка. По краю всього шніцеля зробіть надсечкі, щоб м’яса не деформувалося під час смаження.
Приготуйте льєзон: в мисці змішайте яйця, сметану, сіль, перець. Борошно змішайте з сіллю, перцем і сушеним базиліком. Притрусіть шніцель борошном, занурте в яйця зі сметаною, запаніруйте в сухарях. Перекладіть на пергамент і поставте в морозилку на 20 хвилин. Обсмажте шніцель на рослинно-вершкове масло на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Подавайте на великій тарілці, прикрасьте четвертинкою лимона, помідорами і зеленню.
Порада: заморозьте за панірований шніцель, щоб панірування не відвалилося під час смаження.
Австрійський картопляний салат. Відваріть картоплю, очистіть, наріжте шматочками.
Приготуйте заправку для салату: бекон і огірки наріжте дрібними кубиками, цибулю кільцями чверть. Бекон обсмажте на олії, додайте дрібно нарізану часник і огірки, через пару хвилин цибулю. Додайте гірчицю в зернах, сіль, перець, яблучний оцет, теплу картоплю. Томіть 5 хвилин на невеликому вогні під закритою кришкою.