Вишневий пінчер

Популярний англійський десерт з найпростіших продуктів. Вишуканий, ніжний, повітряний десерт з дитинства.

Складові:

Для тіста:

  • Сметана – 300 г
  • Борошно – 2 склянки
  • Яйця – 4 шт
  • Згущене молоко – 300 г
  • Цукор – 200 г
  • Какао – 1 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Сметана – 900 г
  • Цукор – 150 г
  • Горіхи – 50-10 г
  • Вишня – 500 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.

Приготування:

Збийте сметану з цукром до загущення, додайте згущене молоко. Яйця з цукром збивайте хвилин 10 в комбайні до щільної густої піни. Потім сметанним масу з’єднайте зі збитими яйцями. Змішайте борошно з розпушувачем і частинами додавайте до яєчно-сметанною масі.

Порада: щоб зберегти легкість, що не вимішують тісто дуже довго.

Тісто розділіть на 3 частини. В першу частину додайте какао, щоб вийшов шоколадний корж. Шоколадну і 1 світлу частину тесту викладіть в форми, застелені пергаментом, випікайте 15-20 хвилин при 200 градусах.

Деко застеліть пергаментом, розподіліть світлу масу по всій ширині, розрівняйте. Випікайте 8 хвилин при 200 градусах.

Сметанний крем. Сметану збийте з цукром до загущення, щоб вона не стікала з ложки.

Порада: використовуйте сметану з 20% жирністю або більше. У ній менше вологи. Якщо у Вас сметана 10-15% жирності, попередньо процідіть її від сироватки.

Горіхи обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору, очистіть і докладний ножем.

Вишню викладіть в сотейник, доведіть до кипіння, додайте кукурудзяний крохмаль. Варіть до легкого згущене, остудіть.

Широкий корж змастіть сметанним кремом, викладіть вишню і скрутіть щільним рулетом. Рулет наріжте на шматочки 1,5-2 см. Миску застелите харчовою плівкою, на дно і з боків викладіть рулет, рясно змастіть кремом. Присипте горіхами і викладіть вишню. Шоколадний корж розріжте на кубики 1х1 см. Використовуйте лише кожен шматочок кремом і викладіть в середину торта. Просочіть ще раз кремом, присипте горіхами, накрийте світлим круглим коржем. Поставте в холодильник на ніч. Готовий торт переверніть, зніміть миску і плівку. Подавайте на великому блюді, прикрасьте вишнею і цедрою апельсина.