Яблучне повидло

Ніжний смак, тонкий аромат, що освіжає кислинка. Його можна їсти ложками, як в дитинстві, а можна зробити родзинкою будь випічки – улюблене яблучне повидло !!

Складові:

• Яблука кислих сортів – 2 к

г• Цукор – 900 г

• Лимон – 1 шт

• Вода – 450 мл

Приготування:

Очистіть яблука від шкірки, розріжте на чотири частини, виріжте серцевину.

Порада: щоб повидло не було рідким, беріть кислі сорти яблук: Антонівка, Симиренка, Гренні Сміт, Глостер.

Очистки не викидайте, загорніть в марлю. Вони допоможуть повидла швидше загустевать. На дно каструлі вилийте склянку води, викладіть очищення в марлі, а зверху четвертинки яблук. Доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин. Відіжміть очищення і викиньте. Яблука процідіть через сито від зайвої вологи і протріть порційно в пюре. Додайте цукор і лимонний сік, змішайте.

Порада: додайте цукор в повидло в середині приготування, щоб воно не було нудотним. Співвідношення: на 1 кг яблук 600 г цукру. Це не дозволить повидла заграти або засахариться. Лимонний сік допоможе повидла не перетворитися в коричневу суміш. На 1,5 кг яблук 3 ст.л. соку.

Вилийте яблучну масу в форму і поставте в духовку на 1 годину при 150 градусах (попередньо розігрійте до 200 градусів, потім знизьте температуру).

Порада: запікайте повидло в духовці, щоб воно швидше загусло.

Вимийте банки і кришки з содою і простерилізуйте. Готове повидло повинно мати янтарно-медовий колір і бути досить густим. Наповніть банку повидлом по «Марусин поясок». Зверху щедро посипте цукром і щільно загорніть кришку. Зберігайте в сухому темному місці до 3-х років.