Запечений подчеревок
М’якенький, просочені часником ніжні шари сальця і м’яса. Золотиста хрустка скоринка, запашний шматочок смакоти на шматочку свіжого хліба – улюблена запечена грудинка.
Інгредієнти:
- Подчеревок - 1 кг
- Часник - 5 зубчиків
- Масло - 20 мл
- Сіль - 15 г
- Паприка - 10 г
- Чорний мелений перець - 5 г
- Білий мелений перець - 5 г
- Червоний мелений перець - 3 г
- Майоран - 3 г
- Лавровий лист - 2 шт
- Сода - 1 ч.л.
Приготування. Запечений подчеревок
Вимийте і просушіть подчеревок. Викладіть шкурою на дошку, накрийте плівкою і відбийте плоскою стороною молотка, щоб розм’якшити волокна.
Порада: сало в помірних кількостях корисно для зору, волосся і нервової системи. Характеристики якісного підчеревина: рожеве м’ясо, м’яке сало, шкура легко відривається від сала, легкий м’ясний запах.
Змішайте соду з сіллю і натріть сумішшю шкуру, не потрапляючи на м’ясо. Викладіть в миску, затягни ті плівкою, і поставте в холодильник на 1 годину.
Порада: щоб шкура підчеревина була твердою, натріть його содою.
Промийте під проточною водою від соди і солі. Зробіть діагональні надрізи у вигляді ромбів по всій шкурі глибиною 2 мм.
Часник наріжте слайсами і нашпигуйте подчеревок, з усіх боків натріть маринадом. Загорніть в плівку і залиште маринуватися 30 хвилин при кімнатній температурі.
Маринад. Змішайте рослинне масло з часником, паприкою, червоним перцем, чорним і білим перцем, майораном. Лавровий лист подрібніть в ступці і додайте до маринаду.
Подчеревок скрутіть в рулет і оберніть кулінарної ниткою. Загорніть рулет в пергамент і фольгу, випікайте при 180 градусах 1 годину. Розріжте фольгу і пергамент, залиште в духовці ще на 30 хвилин.
Порада: кулінарну нитку можна замінити простий лляної або бавовняної нитками. Не використовуйте синтетичну нитку – вона горить.
Запечений подчеревок наріжте кружальцями, викладіть на кругле блюдо, прикрасьте гілочками розмарину, дрібно порізаними перцем чилі і полийте зерновий гірчицею. Подавайте з скибочкою свіжого хліба і хріном.