Запечений рулет з лаваша з куркою, грибами і помідорами

Приготування. Запечений рулет з лаваша з куркою, грибами і помідорами

Запечений рулет з лаваша з куркою, грибами і помідорами – соковита, смачна і досить ситна закуска. Багато начинки, для приготування на мангалі врят підійде, але якщо сильно не віджимати і готувати на сітці, то може вийде. Або ж все таки готувати на сковорідці.

Інгредієнти. Рулет з лаваша з куркою:

  • лаваш – 2 шт.;
  • м’ясо курки – 500 грам;
  • цибуля ріпчаста – 2-3 шт.;
  • помідор – 6-7 шт.;
  • гриби, смажені з цибулею – 3 стіл. ложки;
  • тертий твердий сир;
  • сіль, перець, прянощі за вашим смаком.

Інгредієнти для соусу:

  • вершкове масло – 100 грам;
  • борошно – 4 стіл. ложки;
  • молоко – 1 літр.

Для початку нарізаємо цибулю півкільцями, помідорами – тонко часточками (добре, якщо ви очистіть їх від шкірки), а курку – дрібно. Нарізану курку посолити, поперчити і присипати прянощами. Беремо 2/3 частина нарізаної цибулі і обсмажуємо до напівготовності. Потім до цибулі додаємо помідори, можна зелень, посоліть і нехай постоїть. Тим часом на другій сковороді до напівготовності обсмажте куряче м’ясо, потім кладемо залишився нарізану цибулю, продовжуємо обсмажувати, поки цибуля повністю не приготується. У цей момент якраз готова томатна начинка, обережно зливаємо з неї вийшов томатний бульйон, який потім ще буде потрібен.

Наступний етап – це приготування соусу Бешамель. Для цього в каструльці розтопити вершкове масло, потім потихеньку всипайте борошно, постійно добре перемішуючи. Потім обережно тонкою цівкою потрібно влити молоко, знову перемішуйте, щоб не було грудочок в соусі. Посоліть соус, нехай він вариться на невеликому вогні, поки не стане консистенції сметани.

Тепер, коли всі інгредієнти готові, добре, не шкодуючи олії, змащуємо деко, кладемо лаваш, змащуємо його соусом. Зверху однорідним шаром викладаємо половину томатної начинки і половину курочку, накриваємо другим лавашем. Повторюємо соус, томатна начинка і курка. Тільки тепер з одного краю викладаємо обсмажені з цибулею гриби. Присипаємо весь шар тертим сиром. Знову злегка змащуємо соусом. Починаємо обережно загортати. Рулет зверху змащуємо соусом, що залишився і ставимо запікатися у вже нагріту духовку при 170° на 10 хвилин. Потім поливаємо рулет томатним бульйоном і продовжуємо запікати ще 10 хвилин.