Запечений в духовці сом з зеленню

Приготування. Запечений в духовці сом з зеленню

Так як сом – жирна риба, то при приготуванні її м’ясо виходить дуже ніжним солодкуватим, але воно має легкий аромат мулу, що не всім до душі. Є певні способи, як можна приготувати сома без запаху.

Нам буде потрібно:
сом – 1 шт.;
зелень – 1 пучок;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
лимон – 2 шт.;
рослинна олія – за смаком;
сіль і спеції – за смаком.

Для початку сома потрібно випатрати, зробіть акуратний і не глибокий надріз від хвоста від черевця, намагайтеся не розчавити жовч, щоб риба потім не гірчить. Видаліть всі нутрощі, жаби, можна відрізати голову. А ось шкіру потрібно залишити, тоді риба вийде соковита. Щоб видалити слиз з поверхні, добре натріть її кам’яною сіллю і потім також добре змийте водою.
Тепер зробіть надрізи по довжині спини до хребта з шириною порцію, але при цьому сом повинен бути цілим і не розвалюватися. Потім потрібно натерти рибу сіллю і спеціями, особливо місця надрізів. Потім полийте рибу лимонним соком, нехай маринується 10 хвилин. Лимон має допомогти позбавитися від запаху мулу. Цибулю порізати тонкими півкільцями, зелень дрібно нарубаєте, лимон наріжте кружальцями, кісточки дістаньте.
Нашпигуйте черевце сома зеленню і цибулею, в надрізи на спині вставте гуртки лимона, зверху змастіть рибу олією. Запікайте в заздалегідь нагрітій духовці на деку при 200° протягом 45 хвилин. Запечений сом добре подавати з гарніром з овочів, рису або відвареної картоплі.

Нашпигуйте брюшко сома зеленью и луком, в надрезы на спине вставьте кружки лимона, сверху смажьте рыбу подсолнечным маслом. Запекайте в заранее нагретой духовке на противне при 200° в течение 45 минут. Запеченный сом хорошо подавать с гарниром из овощей, риса либо отварного картофеля.