Желейний торт

Найніжніший десерт у світі. Легкий, як пір’їнка, з пишним ванільно-вершковим мусом і дзеркальним желе з соковитих фруктів – желейний торт!

Складові:

Для бісквіта:

  • Яйця – 3 шт
  • Цукор – 60 г
  • Вершкове масло – 10 г
  • Борошно – 60 г

Для вершкового мусу:

  • Борошно – 25 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 25 г
  • Яйця – 5 шт
  • Желатин – 15 г
  • Ванільний цукор – 5 г
  • Молоко – 400 мл
  • Вершкове масло – 60 г
  • Цукор – 60 г
  • Вода – 50 мл
  • Вершки – 200 мл

Для фруктового желе:

  • Заморожені вишні – 350 г
  • Заморожена полуниця – 300 г
  • Заморожена малина – 350 г
  • Цукор – 100 г
  • Желатин – 15 г
  • Вода – 50-60 мл

Приготування:

Желатин залийте водою кімнатної температури. Залиште набухати 30 хвилин.

Основа. Яйця з цукром збийте до щільної, густий, стійкої маси. Додайте розтоплене вершкове масло просіяне борошно. Форму застеліть пергаментом, вилийте тісто і випікайте при 180 градусах 10-15 хвилин.

Порада: під час випікання Не відкривайте духовку – бісквіт впаде і не пропечеться.

Вершковий мус. У сотейник влийте молоко, додайте частину цукру і ванільний цукор. Прогрійте на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Жовтки з цукром збийте в щільну білу масу. До жовтків додайте борошно і кукурудзяний крохмаль. Влийте половину теплого молока, добре перемішайте і відправте в сотейник. Варіть крем до загустіння, постійно помішуючи. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло. Воно додасть блиск і гладкість. Гарячий крем додайте до набряклому желатину. Охолодіть мус на крижаній бані, щоб він був однорідним.

Порада: не варіть крем разом з маслом – він буде рідким.

Міксером збийте холодні вершки 3-5 хвилин на середній швидкості. У кілька прийомів влийте вершки в остиглий мус, добре вимішайте. Остиглий бісквітний корж покладіть в форму з високими бортами, зверху викладіть шар мусу. Щоб мус застиг і не перемішався з желе, поставте його в холодильник на 30 хвилин.

Фруктове желе. Заморожені фрукти помістіть в сотейник. Увімкніть вогонь і варіть 10 хвилин під закритою кришкою.

Порада: желе з ківі і ананасами НЕ застигає.

Потім розморожені ягоди перетріть через сито. Фруктове пюре проваріть з цукром 1-2 хвилини. Трохи остудіть і залийте в желатин. Охолодіть на крижаній бані до консистенції густого киселю. Желе вилийте на застиглий мус і зверху викладіть заморожені вишні. Поставте в холодильник на 20-30 хвилин. Готовий торт нарізайте на порційні шматочки і подавайте з полуничним шейком.